Veel gestelde vragen

Vragen die  regelmatig aan ons wordt gesteld hebben we voor u op een rij gezet.
Natuurlijk gaan we ook graag persoonlijk met u in gesprek. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 013 – 511 63 12 of via contact.

Hoe snel kan HSM Vertaalbureau voor een vertaling zorgen?

Door de korte lijnen, rechtstreekse persoonlijke contacten, onze automatisering en de strakke procesbeheersing kunnen we snel en accuraat werken. We overleggen vooraf met de klant over de situatie, zodat we  de afspraken die we maken ook gegarandeerd kunnen nakomen.

Welk bestandsformaat moet ik aanleveren?

HSM Vertaalbureau werkt met de meest gangbare en gebruikelijke bestandsformaten, zoals Word, Excel en Power Point. U kunt een document ook aanleveren als pdf.

We plaatsen de vertaling over de aangeleverde lay-out heen in het door u gewenste formaat. U kunt dus na levering direct verder.

We raden aan om bij twijfel over het aanleveren van documenten even contact op te nemen voor een snel antwoord. Dit kan telefonisch (013 511 63 12) of via contact.

Werkt HSM Vertaalbureau ook met vertaalsoftware?

Ja. Wij maken gebruik van vertaalsoftware waarmee wij garanderen dat keer op keer de door u gewenste terminologie wordt gebruikt. U kunt zelf de door u gewenste terminologie aanleveren.
Wij kunnen met u in de loop van de tijd ook een databank opbouwen met de juiste terminologie.
Met onze software kunnen we eerder vertaalde teksten gebruiken voor nieuwe vertalingen. Dit bespaart u tijd en kosten.

Tenslotte: mocht er een tekst zoek zijn geraakt, dan hebben wij die nog!

Levert HSM ook S.E.O. vertalingen?

Wij kunnen u helpen om de vertalingen te laten voldoen aan de eisen van Search Engine Optimisation  (S.E.O.).

Wij zijn een internationaal opererende organisatie waar de company language niet de moedertaal is van veel medewerkers. Kan HSM Vertaalbureau ook teksten corrigeren en redigeren?

Ja. HSM Vertaalbureau kan ervoor zorgen dat uw teksten zo nodig worden gecorrigeerd, zodat ze net even die meerwaarde krijgen die u verder helpt.

Kan HSM Vertaalbureau voor vertalingen van juridische documenten zorgen die in het buitenland rechtsgeldig zijn?

Ja. HSM Vertaalbureau kan u helpen met documenten die ook in het buitenland rechtsgeldig zijn. .

Kan HSM Vertaalbureau zorgen voor een beëdigde vertaling?

Ja. HSM Vertaalbureau kan beëdigde vertalingen leveren. Indien gewenst, verzorgen wij ook een apostille voor deze vertalingen. 
De apostille is een gestandaardiseerde verklaring in de vorm van een stempel, die een lange omslachtige legalisatieprocedure vervangt. Een apostille kan alleen worden gebruikt voor vertalingen die bestemd zijn voor landen die het Apostilleverdrag hebben ondertekend.

Kan HSM Vertaalbureau ook een apostille verzorgen bij beëdigde vertalingen?

Ja. Dat is mogelijk. Een apostille kan alleen worden gebruikt voor vertalingen die bestemd zijn voor landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend.

Kan HSM Vertaalbureau ook een tolkopdracht uitvoeren?

HSM Vertaalbureau levert geen tolkenservice. We verwijzen in die gevallen door naar onze collega's die hierin gespecialiseerd zijn.   

Mijn vraag staat hier niet bij. Wat nu?

Neem even contact met ons op. We helpen u graag snel verder.  Telefoon 013 511 63 12 of stuur een e-mail via contact.

Print Friendly, PDF & Email